”Problemhund” eller ”Hundproblem”?

Oavsett vad vi kallar det kan både hund och ägare behöva professionell hjälp. Här har du chansen att anlita en licensierad Beteendecoach med gedigen erfarenhet och utbildning. Välkommen!

 

Med denna bild på två lekande, bekymmersfria valpar illustrerar vi Problemhundsutredningen. I den bästa av världar utvecklas alla valpar till harmoniska vuxendjur - men ibland går det inte som man tänkt sig. Då kan en gedigen problemhundsutredning vara exakt vad man behöver! 


För att komma tillrätta med en hunds problem är det viktigt att förstå vilka orsaker som ligger bakom. Därför inleder vi med en längre intervju där hundens vardag och bakgrund kartläggs.

Utifrån detta kan vi utforma ett personligt träningsprogram – och inte minst hitta ett förhållningssätt som fungerar för just din hund och familj.

Vi arbetar med positiva metoder och för att få ett bestående resultat måste vi gå till grunden med problemet – och därmed ta itu med det som orsakar detta. Därför går det aldrig att använda exakt samma metoder för alla hundar. Här får du en helt unikt individanpassad träningsplan genom vilken vi kan skapa rätt förutsättningar att förändra ”problembeteendet”. Den absolut viktigaste delen i detta är att du som hundägare är motiverad att träna enligt det schema som skapas för er.

Exempel på vanliga problem är att hunden gör utfall, är rädd för höga ljud, inte låter sig hanteras, jagar katter och skateboardåkare, morrar åt barn, får separationsångest, vaktar föremål eller vägrar gå in i bilen.

Det finns hjälp att få!

Obs! Många problem – inte minst plötsliga beteendeförändringar – kan ha sin grund i smärta. Då är det klokt att besöka en bra veterinär, kiropraktor eller hundfysioterapeut.

Nya rutiner för lugna promenader är exempel på vad en beteendecoach kan hjälpa till med.


Foto Sara Svanlund.

Problemhundsutredning genom Beteendecoach

är ett paket som kostar 1800:- (ev. reseersättning tillkommer)

Då ingår utredning, personligt framtagna träningsråd och rekommendationer, träningsdagbok, skriftlig dokumentation samt hela 3 uppföljningsträffar.